Bosbaden in Elswout met coach Sandra Dekker. Het bos in om al je zintuigen open te zetten.

Ik zet bosbaden methode (Shinrin-Yoku) en natuurlijk leiderschap in bij mijn coaching in het Haarlemse Elswout.

Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren.

Ik zet 5 levenslessen op een rij die je ervaart tijdens bosbaden in het Haarlemse Elswout:

1. Iedereen heeft een eigen plek

Heb je wel eens een appelboom in het Elswout bos gezien? Natuurlijk niet. Die heeft zon en andere appelbomen om zich heen nodig om vruchten te kunnen dragen. Zonder bestuiving heeft hij wel bloesem, maar geen appels. Een appelboom heeft een eigen plek. De eiken en dennen hebben dat ook, die groeien juist in het Elswout bos.

Hetzelfde geldt voor mensen: iedereen heeft wel een specifieke plek waar je je fijn voelt. Waar je altijd opgewekt en blij bent. Waar je vermoeidheid spontaan overgaat en je nieuwe energie krijgt. Je hoofd opgeruimd voelt en jij je weer kunt concentreren.

Waar kun je groeien en bloeien? Het bos is een plek die jou dit gevoel geeft.

2. Er zijn altijd nieuwe kansen

In de zomer zijn nieuwe zaden en de kansen op nieuw leven makkelijk te zien: de bloemen bloeien uitbundig. Maar ook in de winter zijn er volop kiemen voor nieuw leven te vinden, ook als je ze niet ziet.

Ze zitten in de grond, te wachten op de juiste omstandigheden om uit te groeien en een prachtige nieuwe plant te worden. Ook een kale boom heeft al piepkleine knopjes waar volgend jaar nieuwe blaadjes uitgroeien.

Onthoud dit tijdens een baaldag, wanneer alles tegenzit of het emotioneel zwaar voelt. Er zijn altijd nieuwe kansen om je beter te voelen. De natuur is hiervan het beste voorbeeld.

3. Het leven zit vol afwisseling

Het leven is veel meer dan alleen zomer met warmte en licht. Het leven is ook herfst, winter en lente. In de herfst oogst je de vruchten van je harde werken en laat je zaken los om te verwerken.

Je kunt appels oogsten van de bevruchte bloesem uit de lente. In de winter komen mensen en natuur tot rust en leer je jezelf weer beter kennen als je die rust en stilte opzoekt.

En in de lente dienen zich nieuwe kansen aan als prille kwetsbare kiemplantjes en bloesem die stralen in het frisse zonlicht.

Het leven zit vol afwisseling en als je dat kunt zien, heb je een bijzonder geruststellende levensles te pakken.

4. Geloof in je eigen kracht

Tijdens het bosbaden leer je van bomen. Bomen laten iets zien wat ongelooflijk krachtig is. Ze groeien uit de grond tegen de zwaartekracht in naar de zon toe. Ze kunnen afsterven en weer opkomen.

Bomen hebben een sterke levenskracht in zich, ook mensen. Kijk eens naar een boom bij je in de buurt en bedenk dat dat exemplaar al heel wat harde regenbuien, hagel, sneeuw en felle zon heeft verdragen. En hij staat er nog steeds.

Ook jij hebt een onzichtbare oerkracht in je die zware tegenslagen kan doorstaan.

5. Alleen je eigen ritme telt

Bedenk tijdens het bosbaden wat jouw ritme is waar je bij kan floreren.

  • Voel je wanneer je hart een sprongetje maakt?
  • Doe je dingen waar je blij van wordt?
  • Eet je wanneer je maag honger heeft?
  • Ga je slapen als je moe bent?

Dan volg jij je ritme en doe je de juiste dingen op het juiste moment.

Ervaar de kracht van de natuur

Mijn naam is Sandra Dekker, natuurcoach en gids Shinrin-Yoku van Puur Bosbaden. Ik gebruik de Shinrin-yoku methode op een nuchtere manier om mentaal te coachen en om hoofd en hart met elkaar te verbinden.

Voor mensen met burn-out of andere klachten. Voor managers, leidinggevenden en ondernemers biedt mijn coaching en shinrin-yoku een kans om op unieke wijze antwoorden te krijgen op zakelijke en persoonlijke vraagstukken.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

 

Categorieën: BosbadenCoaching

Open chat
Ook tot jezelf komen in het bos? Neem makkelijk en snel contact met mij op door een bericht te sturen - Sandra Dekker