Sandra Dekker natuurcoach Puur Bosbaden

Mijn naam is Sandra Dekker, coach van Puur Bosbaden. Ik gebruik de Shinrin-yoku methode op een nuchtere manier om mentaal te coachen.

Voor ondernemers, managers en (toekomstig) leiders in het bedrijfsleven. Voor inzichten, persoonlijke groei en natuurlijk leiderschap.

Mijn achtergrond

  • 3 Studies, diverse opleidingen en trainingen;
  • wonen & werken in Brazilië, Engeland en Polen;
  • 10 jaar management in het bedrijfsleven (KLM, American Express, startups van Connexion en VNU/HMG/PCM); 
  • én 10 jaar ondernemerschap + coaching met mijn bedrijf Puur Honden

brachten mij kennis, ervaring, authenticiteit en een ontwikkeling naar natuurlijk leiderschap. In verbinding met mezelf en geleid door persoonlijke inspiratiebronnen. 

In 2008 nam ik de beslissing om het bedrijfsleven achter mij te laten. Om echt in contact te komen met cliënten en om zelf met mijn voeten in de klei te staan. Om te kiezen voor mezelf en om gedreven te worden door mijn hart. Intuïtief en vanuit een passie nam ik het pad van honden en niet veel later startte ik mijn bedrijf Puur Honden.

Langzaamaan stond ik mezelf toe om mijn ratio en denken naar de achtergrond te schuiven om nog meer ruimte te bieden aan mijn gevoel en intuïtie. Mijn werk met hulphonden vervulde de wens om een maatschappelijke invulling aan mijn leven te geven en ik ontwikkelde mij steeds verder als coach.

Door mensen met een lichamelijke en/of psychische beperking te coachen én met honden als boegbeeld voor natuurlijk leiderschap ontdekte ik mijn natuurlijke kwaliteiten om mensen in hun kracht te laten staan. Ik vind het ongelooflijk waardevol om onbevooroordeeld aan mensen veiligheid, structuur en vertrouwen te bieden waardoor zij zelf leiders worden over hun eigen leven. Dat ik in een lastige fase in hun leven mee mag draaien en hen mag begeleiden om tot inzicht, verbinding en beweging te komen. 

Honden hebben mij niet alleen veel geleerd, maar er ook voor gezorgd dat de natuur, net zoals toen ik kind was, weer een belangrijke rol in mijn leven speelt. De behoefte ontstond om niet alleen honden, maar ook de natuur te integreren in mijn werkend leven. Steeds vaker kwam daarnaast de wens naar voren om mijn kwaliteiten opnieuw in het bedrijfsleven in te zetten. Natuurcoaching en Shinrin-Yoku bleken voor mij het antwoord en de start van mijn bedrijf Puur Bosbaden.

Puur Bosbaden

Puur Bosbaden biedt mij de mogelijkheid om ondernemers, managers en (toekomstig) leiders in connectie met zichzelf te brengen en daarmee met hun werkend leven. Om via vertraging in de natuur een versnelling in persoonlijke groei teweeg te brengen en om antwoorden te vinden op vraagstukken die leven. 

Inmiddels weet ik waarom ik een grote disconnectie in het bedrijfsleven ervaarde: het ontbreken van vrijheid, te weinig mijzelf kunnen zijn, gebrek aan verbinding en de nadruk op een lineaire economie waarbij we onszelf los zijn gaan zien van de natuur. Ik had gelukkig het lef om mijn gevoel en intuïtie te volgen, waardoor ik het bedrijfsleven verliet.

Hoewel er in de tussentijd zeker positieve stappen in het bedrijfsleven zijn gezet, is er nog steeds sprake van een onwaarschijnlijk gebruik van natuurlijke resources, de natuur, én de human resources, de mensen. Dit komt tot uiting in grootschalige vervuiling, burn-outs en (psychische) ziektes.

Graag vervul ik een rol om te komen tot natuurlijk leiderschap bij de mensen die een verschil kunnen maken. Om een kans te geven aan de natuur om zich te herstellen via organisaties waarbij alles en iedereen zich verbonden voelt en onderdeel uitmaakt van deze natuur. 

Shinrin-Yoku

Ik behoor tot de 1e lichting gidsen van de Shinrin-Yoku Academy. Shinrin-Yoku komt uit Japan en betekent bosbaden. Bij het nemen van een bosbad dompel je je onder in de wellness van het bos. Als gids Shinrin-Yoku begeleid ik mensen tijdens een prachtig proces om hun mentale en emotionele welzijn te bevorderen.

Met de combinatie van Shinrin-Yoku en natuurcoaching heb ik een uniek concept gecreëerd om invulling te geven aan mijn groeiende verlangen om van betekenis te kunnen zijn voor iedereen die dicht bij zichzelf wil staan en een andere kijk op leiderschap heeft of wil ervaren. Die uit wil gaan van natuurlijk leiderschap, zowel persoonlijk als zakelijk.

Leiders die zichzelf vragen durven stellen en met hulp van mij en de natuur antwoorden krijgen op vraagstukken die hen bezighouden. Door mij hoef je daar niet ver óf lang voor weg, dat is binnen handbereik en eenvoudig in te passen in jouw drukke agenda.

Bewustwording en bewustzijnsontwikkeling is van groot belang om de volgende stap te zetten die onze wereld zo hard nodig heeft. In de hoop dat we het proces van de lineaire economie naar de circulaire economie naar een regeneratieve economie kunnen versnellen. 

Neem contact met mij op

 

 

 

 

 

Open chat
Ook tot jezelf komen in het bos? Neem makkelijk en snel contact met mij op door een bericht te sturen - Sandra Dekker