Om het hoofd fris te houden in de snelle wereld van nu moeten we regelmatig op de pauzeknop drukken. Bezoek met mij het bos, waar je rust en ruimte kunt pakken en je geest kunt trainen. Beweeg naar natuurlijk leiderschap met een betere toekomst, geholpen door het ritme van de seizoenen.

Het leiden van een onderneming, afdeling of team kan zeer uitdagend zijn. Om de juiste keuzes te maken heb je niet alleen een heldere geest, maar ook intuïtie nodig en een vertrouwen in niet weten. Met mijn begeleiding ontvang je inzicht, maak je verbinding en ontstaat er creativiteit om tot duidelijke doelen te komen.

Natuurlijk leiderschap is meer een manier van zijn dan van doen. Het gaat er om in verbinding te zijn met jezelf, je medemens/medewerkers en de buitenwereld, om je te laten leiden door je persoonlijke inspiratiebron en om echt te luisteren zonder oordeel.

Door intuïtie en gevoel toe te laten worden angsten en beperkingen overwonnen en beweging gecreëerd. Door de natuur leer je anders kijken. Naar jezelf en de wereld om je heen. In contact met de binnenwereld in plaats van met de buitenwereld.

De natuur biedt een wijsheid waar veel mensen inmiddels van vervreemd zijn. Middels visualisaties en uitnodigingen begeleid ik jou om deze wijsheid te ervaren en om verbinding te maken met jezelf. Zo ontstaat ruimte om gedachten te ordenen en richting te geven aan datgene wat onderbewust al aanwezig is.

Natuurlijk leiderschap

In dit programma richten we ons op het ontwikkelen van natuurlijk leiderschap. De oude manieren van organiseren en leidinggeven, de oude structuren en cultuur, werken steeds meer tegen. Mensen zijn niet écht betrokken.

Werknemers ervaren weinig betekenis in hun werk en voelen zich geregeld niet gewaardeerd. Ze krijgen weinig vrijheid en voelen weinig verbinding. Veel mensen lopen rond op basis van wilskracht en gedragen zich omdat ze denken dat het professioneel zo hoort. Er is veel aandacht voor productie, maar weinig ruimte om echt creatief en innovatief bezig te gaan.

Er is behoefte aan natuurlijke organisaties. Aan organisaties die wendbaar zijn en moeiteloos meebewegen met verandering, net zoals de natuur. Die zich richten op universele principes die zorgen voor meer wendbaarheid, werkgeluk en verbinding.

Om dit te bereiken zijn er leiders nodig die dicht bij hun eigen natuur staan. Die een hoog bewustzijnsniveau hebben en ruimte geven aan de zachte kant van de organisatie. Leiders die aandacht hebben voor verbinding, zodat alle medewerkers zich met zichzelf, met elkaar en met de organisatie verbonden voelen.

Leiders die verder kijken dan de geijkte op kennis en onderzoek gebaseerde methodes en meer ontdekkingsgerichte, intuïtieve en creatieve benaderingen gebruiken. Die in het hier-en-nu aanwezig zijn, energie aanvoelen en ernaar luisteren om te ontdekken wat er vervolgens nodig is.

Zit er een Natuurlijk Leider in jou?

De weg naar natuurlijk leiderschap vraagt veel lef, tijd en aandacht. Het vraagt vermogen om kritisch naar jezelf te durven kijken en tegelijkertijd jezelf toe te staan om onderweg fouten te mogen maken. Het vraagt om durf om niet alle antwoorden te hebben en om willen ontdekken zonder te weten wat je zult vinden. Nieuwsgierig, fantasierijk en met vertrouwen dat je de signalen ontvangt om vooruit te komen.

Ben jij er klaar voor om een transformatie te ondergaan, om nieuwe omstandigheden te creëren en je te richten op zelfbewustzijn en authenticiteit? Dan is dit jaarprogramma uitermate geschikt voor jou.

Een jaar lang leg je een fundament onder je eigen ontwikkeling. We gaan samen de natuur in om te leren over vertraging, verstilling en ontwikkeling van zelfbewustzijn. Improviserend zoeken we onze weg, zodat we verrassingen op ons pad vinden. We laten ons leiden door intuitie en de inspiratie van het moment. Zo krijgt natuurlijk leiderschapspotentieel de ruimte die het nodig heeft.

Door het toepassen van Shinrin Yoku word je rustig. Er ontstaat diepgang met ‘voelmomenten’ die zo belangrijk zijn om aan te voelen wat er op dat moment voor jou en de organisatie nodig is. Om een vruchtbare voedingsbodem te creëren waarin mensen zich verbonden voelen en beter in staat zijn te participeren.

Een eigen ritme

Het bos kent een eigen uniek ritme en is daarmee een groot inspirator. Het leert ons dat alles zijn eigen moment heeft. Elk seizoen is anders. Elke maand, elke week, elke dag en elk tijdstip is uniek. Door het ritme van de natuur een jaar lang te volgen vind je niet alleen rust en houvast, maar leer je jezelf ook steeds beter kennen.

Lees meer hierover in mijn blog Volg de seizoenen.

Via het Natuurlijk Leiderschapsprogramma creëer je een jaar lang een stok achter de deur om je eigen ritme te ontdekken. Ik creëer een veilige omgeving om tot een dieper bewustzijnsniveau te komen. Ik leer je om op een andere manier naar dingen te kijken, complexiteit te versimpelen en praktische stappen te zetten daar waar nodig. Om je intuitie aan te zetten en je te laten leiden door datgene wat er op dat moment nodig is.

Begin wanneer jij wil

Je kunt op ieder gewenst moment starten met dit jaarprogramma. We werken met het seizoen dat op dat moment aanwezig is en bouwen hier de rest van de seizoenen op voort.

Een bosbad duurt een hele ochtend en is een combinatie van Shinrin-Yoku en natuurcoaching. Tijdens elk bosbad drinken we thee. Deze wellness thee bereid ik met ingrediënten uit het bos die aansluiten bij het seizoen. Ingrediënten die precies datgene bieden wat jij nodig hebt in dat seizoen. Zo neem je de natuur letterlijk in je op en veranker je de inzichten van die dag.

Investeer in jezelf en natuurlijk leiderschap

Het natuurlijk leiderschapsprogramma brengt je naar een volgend niveau in je leven. Het geeft de helderheid, authenticiteit en verbindingskracht die je hiervoor nodig hebt. Daarnaast ervaar je meer wendbaarheid, realisatiekracht, aantrekkingskracht en geluk.

We plannen 10 afspraken gedurende een jaar vooruit, zodat deze ochtenden vast in je agenda staan. Hierdoor weet jij precies wanneer het tijd is voor jezelf en persoonlijke groei.

Ik begeleid alleen jou. Alle aandacht is exclusief en op jou gericht. Van mij, maar ook van de natuur. Je kan ongestoord, zonder invloed van anderen, in stilte tot jezelf komen in de prachtige natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Liever eerst een losse sessie ervaring opdoen met Shinrin-Yoku, natuurcaching en de wijze waarop ik begeleid? Ook dat is mogelijk. Lees meer hier over bij Terug naar jouw bron.

Neem contact op om jouw leiderschap naar een hoger niveau te tillen

 

Open chat
Ook tot jezelf komen in het bos? Neem makkelijk en snel contact met mij op door een bericht te sturen - Sandra Dekker