Voor mijn coaching maak ik gebruik van de Japanse Shinrin Yoku methode.

In Japan weet men het al jaren: de weg naar een gezonder en gelukkiger leven leidt door het bos. Het Japanse fenomeen Shinrin yoku laat zien hoe een bosbad doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Komorebi is een Japans woord dat gebruikt wordt voor de patronen van licht & schaduw die in het bos ontstaan. Oog hebben voor de subtiele, steeds veranderende patronen van de natuur, kan een keten van ideeën op gang brengen. Voor het begrijpen van je persoonlijke werkelijkheid ligt de sleutel in het simpele vermogen om je zintuigen de vrije loop te laten.

Shinrin yoku is als baden in de atmosfeer van het bos. Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren.

Gezondheid

Wij mensen staan niet buiten de natuur, maar maken net als de planten en dieren onlosmakelijk deel uit van een holistische aarde. Japanse en Europese wetenschappers toonden bijvoorbeeld aan dat bosbaden de bloeddruk en hartslag laat dalen, de cognitieve vermogens verbetert en onze creativiteit kan vergroten.

Bomen scheiden vluchtige stoffen uit. Deze zogenoemde phytonciden activeren ons immuunsysteem. Een natuurlijker leefomgeving leidt ertoe dat mensen minder vaak bij de huisarts komen voor ziektes als diabetes, coronaire hartziekten, hoge bloeddruk, angststoornissen en depressie.

Doordat lichaam en geest ontspannen, ontstaat er op een dieper niveau ruimte voor verwondering en inzicht.

Nederland is één van de sterkst verstedelijkte landen ter wereld en we spenderen een groot deel van onze dag achter beeldschermen. We zijn met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur.

Voor wie is het bedoeld?

Voor iedereen die even los wil komen van werk, familie en vrienden, zodat er eindelijk een andere kant van jezelf omhoog kan komen. Het deel dat zin heeft om buiten te zijn. In de natuur. Zonder gedoe. Om vervolgens naar binnen te keren.

Het bos en mijn coaching geven je een helder beeld van waar je staat, wie je bent, en wat het leven van je vraagt op dit moment.

Een Shinrin-yoku wandeling biedt een tegengif voor de gevolgen van moderne kwalen als stress en overprikkeling. Zoek het bos op onder mijn begeleiding en vindt inzichten en antwoorden waarnaar je op zoek bent.

Hoe verloopt de samenwerking?

Met laagdrempelige Shinrin-yoku oefeningen in het bos, zul je merken dat natuur een spiegel is voor je onderbewuste. Met mijn coaching en de symboliek in het bos kom je tot meer inzicht in jezelf.

Tijdens een Shinrin-yoku coachingsessie van een hele ochtend krijg je ontspanning, inzicht en verbinding met de natuur.

Waar: Landgoed Elswout en Landgoed Koningshof – Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Een Shinrin-yoku wandeling maakt onderdeel uit van mijn programma’s:

Ervaar de kracht van de natuur

Mijn naam is Sandra Dekker, natuurcoach en gids Shinrin-Yoku van Puur Bosbaden. Ik gebruik de Shinrin-yoku methode op een nuchtere manier om mentaal te coachen en om hoofd en hart met elkaar te verbinden.

Voor mensen met burn-out of andere klachten. Voor managers, leidinggevenden en ondernemers biedt mijn coaching en shinrin-yoku een kans om op unieke wijze antwoorden te krijgen op zakelijke en persoonlijke vraagstukken.

 

Open chat
Ook tot jezelf komen in het bos? Neem makkelijk en snel contact met mij op door een bericht te sturen - Sandra Dekker