Ben je ergens in vastgelopen? Gaat het niet lekker op je werk? Heb je de behoefte om daar eens met een coach over te sparren? Natuur coaching biedt uitkomst.

Als je op zoek bent naar antwoorden en inzichten, kijk dan in de spiegel van de natuur. Tijdens een natuurcoaching sessie in het bos leer je om zaken los te laten. Om vertrouwen te hebben dat je af en toe even niets hoeft te doen en vooral ook even niets hoeft te weten.

Wat is natuurcoaching? Tijdens natuur coaching gaan we samen aan de slag met de vraagstukken die bij jou spelen, wandelend buiten in de natuur. Shinrin-yoku speelt een belangrijke rol bij mijn coaching, net als de symboliek die de natuur biedt en die ik graag inzet.

Natuur coaching: Shinrin-yoku

Shinrin-yoku staat voor ‘koester jezelf in de natuur’. Zoals je kan zonnebaden, genieten van de zon, kun je ook bosbaden, genieten van al wat het bos te bieden heeft. Tijdens een wandeling leg je een korte afstand af en breng je de tijd in plaats van denkend, enkel voelend door. 

Ik help je om bewust al je zintuigen aan te zetten. Dit leidt tot verbinding en inspiratie.

De moderne mens is gespecialiseerd in denken. Duizenden prikkels leiden tot evenzoveel gedachten. Hoewel we meer informatie te verwerken hebben, hebben we minder pauze dan vroeger: onze telefoons zorgen voor een constante aanvoer van informatie. 

Door deze continue overprikkeling gebruiken we vaak, onbedoeld, alleen ons brein om creatief te zijn, zaken te analyseren en beslissingen te nemen.

Verrassende inzichten door de natuur

Tijdens natuur coaching sessies word je verleid te communiceren met je zintuigen. Zo ontdek je hoe jouw lichaam en jouw ‘zelf’ met de natuur communiceren. Zodra onze aandacht daar ligt, kan dat leiden tot een gevoel van ontspanning, rust en het loslaten van gedachten. 

De natuur biedt verrassende inzichten die op dat moment passen bij jou en waar je staat in het leven. Daarnaast werk je aan je fysieke gezondheid: Natuurcoaching oefeningen leiden tot lagere bloeddruk, een daling van het ontstekingsniveau en een lagere hartslag.

Ervaar de kracht van de natuur

Mijn naam is Sandra Dekker, natuurcoach en gids Shinrin-Yoku van Puur Bosbaden. Ik gebruik de Shinrin-yoku methode op een nuchtere manier om mentaal te coachen en om hoofd en hart met elkaar te verbinden.

Voor mensen met burn-out of andere klachten. Voor managers en ondernemers biedt mijn coaching en Shinrin-Yoku een kans om op unieke wijze antwoorden te krijgen op zakelijke en persoonlijke vraagstukken.

 

 

Categorieën: BosbadenCoaching

Open chat
Ook tot jezelf komen in het bos? Neem makkelijk en snel contact met mij op door een bericht te sturen - Sandra Dekker